keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kesähelteet ja pienet pintaremontit

Työt painoivat viime kuulla taas niin reiluun päälle, että alkoi loppu kuusta olla jo pää hieman tyhjä. Aamulla muutama tunti ja ehtoolla toinen samanmoinen satsi perään. Ylityöt juoksi joka päivä ja vapaista ei tietoakaan ollut. Yhden vapaapäivän kerkesin kolmen viikon aikana pitämään. Hetki aikaa päivisin kotona ja jotain "järkevää" piti koittaa keksiä. Mietinnän tuloksena oli saada uutta maalia pintaan vanhalle kartanolle. Myöskin ikkonoita käännettiin toisinpäin ja toiset ikkunat poistettiin vierestä. Osaa laudoituksista myöskin on samaan syssyyn uusittu, olivat niin huonoiksi menneet. Uusituille laudoille kertyi hintaa puhdas 0 euroa. Parempia lautoja kevättalvella säästettiin muutamasta kuormasta, joita rakennustyömailta isäntä kiikutti kotia.

Töistä johtuen on maalausaika jäänyt aika pieneksi, muutamaa tuntia päivässä töiden välissä. Pihan puoli kuitenkin on nyt saatu aika hyvin punamullalla vedettyä. Ovien väri on vielä täysi mysteeri mikä se tulee olemaan. Edellisestä maalauksesta olikin kulunut jo yli 40 vuotta, osaa lautoja oli välissäkin uusittu, mutta jääneet maalaamatta. Maalauksen aikana tuli myös selville, että viimeksi on koko rati ruiskulla maalattu, ensimmäinen kerta on ihan pensselillä vedetty. On ollut kiva kuulla hieman historiaa tilasta, vielä kun vanhat isännät ovat hengissä. Edellisen isännän kanssa ollaan naureskeltukin että fiksaillaan lauta kerrallaan tuotakin kuntoon. Joskus tulevaisuudessa saakin sitten loppu tiilikatto väistää, kun pelti kerrallaan aletaan niitäkin uusimaan.

Säästämiset ovat tämän urakan myötä vähän jääneet tauolle. Pikkuhiluja toki on liikuteltu ja normaalit rahastosäästämiset on menneet omia aikojaan. Eurot ovat huvenneet maalipönttöihin ja yhden rännin uusimiseen. Nuostakin osa rahoista on tullut akvaariosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti