tiistai 7. toukokuuta 2013

Sihteeri, sihteeri, täytä paperit...

On taas se aika vuodesta, että saa summailla edellis vuoden verotuspäätöksiä. Kummallekkin palautuksia jokunen satanen on luvassa, isännälle vielä uusi päätös on loppuvuodesta tulossa, kun kaikki sai ilmoitettua. Suurimman osan asioista olen hoitanut puhelimitse, takkuamista löytyi jo kiinteistöverojen kanssa ja sama jatkui edelleen. Vihdoin viimein asia saatiin päätökseen naurettavalla kirjeellä verotoimistosta "olet velvollinen maksamaan kiinteistöveron". Koko rumba sai alkunsa, kun meillä isäntä ei saanut ollenkaan kiinteistövero lappua, joka paikassa oli vain omistussuhde minulla kiinteistöön, 1/1. Sama oli verotuspäätöksessä. Vihdoin viimein asia saatiin hoitumaan ja oikea muoto on kiinteistöyhtymä 1/2.

Tuli loppuviikosta taas tilailtua Cdon:ista 3 kpl pelejä, kun oli sattunut tipahtamaan sähköpostiin muutama ale-koodi. Huvittavaa vaan, että tänään tuli yhdestä pelistä jo lasku, vaikka ensimmäistäkään ei vielä ole postilaatikkoon eksynyt.

Töissä on myöskin muutoksen tuulet puhaltaneet. Kuun vaihteessa jäin yksin hoitamaan "paikkaani", ennen kuin uusi aloittaa kaverinani ensi viikolla. Itsekkin hain tuota vastaavan paikkaa, mutta en saanut, koska minulla ei ollut toisesta työnkuvasta koulutusta, vain työkokemus useamman vuoden ajalta. Joku kuukausi takaperin kyselin myös, kun työnkuvani hieman muuttui, että olisin saanut kokemusvuosilisät, mutta nämä minulta tyrmättiin täysin, "sinä olet tuntityöntekijä, eivät ne sinulle kuulu". Koko elämäni olen tuntitöitä tehnyt ja aina saanut. Ei ole auttanut kuin jäädä nuolemaan näppejään.
Taas sain puhelinsoiton, että oli yksi jäänyt taas sairaslomalle ja väestä on vajausta, tuurata häntäkin pitäisi loppukuu vielä omien hommien lisäksi, sekä vielä uudelle opettaa hommat. Jälkikäteen vasta tajusinkin, että on aika hulabaloota tulossa loppukuusta. Alunperin koska kaksi eri työtä nyt yhdistettiin ja palkattiin tämä uusi (työtä ei edes minulle tarjottu, vaan hain omatoimisesti) oli vaatimuksena, että tullaan tekemään työvuorolistat. Nyt nämä ensimmäiset työvuorolistat jo kirjaimellisesti "kusevat". Aikaisemmin sumplittiin päivää kahta kerrallaan eteenpäin, kuinka kuljetaan ja kuinka sattuu menoja olemaan kummallakin, torstaina sai tietää viikonlopun kuviot. Aika tulee nyt näyttämään mitenkä kaikki tulee menemään, tämän uuden työ tulee olemaan niin aamua kuin iltaakin. Itselläni tulee kohta vuosi täyteen ko. hommaa, joka on pelkästään ollut joustamista. Tuntuu että jatkossa ei sitten enää niin joustettaisikaan. Paljon on asioita joita kokonaisuudessa ei ole otettu edes huomioon, tuleeko edes toimimaan...

Päivitelinpä tuossa tavoitteenikin. Nyt on virallisesti täytetty ensimmäinen. Jatkuvan tuottotilin saldo rikkoi 5000e rajapyykin. Lompakossa vielä majailee jonkin verran rahaa, jotka pitäisi käydä pankkiin viemässä, kunhan tässä ehtii. Loppuviikostakin on vielä vähän rahaa taasen tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti