keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Lähtökohdat omille tavoitteille.

"Ensimmäinen miljoona on vaikein, sitten helpottaa". Jos nyt ei kuitenkaan aivan näin suuria tavoitteita itselle aseteta. Lähtökohtaisesti yritän tänä vuonna saada lyhennettyä tuvan velan alle 30 000€. Siinä sivussa on tarkoitus kartuttaa säästötilien varoja. Katsoa kuinka yhdistelmärahasto lähtee tuottamaan, vai oliko tämä sittenkin täysi vikatikki.

Miljoonan alku
Koska tuloni ovat hyvin minimaaliset täytyy yrittää miettiä ja kehittää hyvin erilaisia vaihtoehtoja. Mutta yleensä siinä on käynyt niin, että työt tulevat minun luokse. Viimeisen parin kuukauden aikana olen myinyt itselle tarpeetonta tavaraa pois jonkin verran. Tuntuu, että huuto.net on aikansa elänyt, eikä enää tuota niinkuin ennen aikoinaan. Tavara ei vain liiku. Päädyin kuitenkin kokeilemaan tori.fi sivustoa mukavan tuloksellisesti. Myöskin aikaisempi työkokemukseni ja erilaiset ompelukoneeni on tullut tarpeeseen. Euroja olen "ihan kivasti" saanut niin housujen korjaamisella(no isännältä saama vaivanpalkka tästä varmaan on kun kantaa ruokaa kotiin), koirille tilauksesta pantoja tehden kuin korjaten hevosten loimia. Puskaradio on laulanut, lisääkin ompeluksia on kyselty muutamalta suunnalta kun taidonnäytteet on nähty. Ensi kuulle on tiedossa ainakin parisataa extraa, tämä oli vähän puolivahinko, meinasin vasta keväällä tuon jutun myyntiin laittaa, mutta tarvitsijoita tuntui olevan, niin oikea koti tälle löytyi alle 12h facebookin kautte, kun tuttuni laittoi puolestani sinne ilmoituksen. Itse kun kuulun sellaiseen ryhmään, joka ei kuulu facebookiin.

Itselleni jokunen vuosi takaperin aloittamani tapa on muodostunut lähes pinttymäksi. Pullot viedessäni kauppaan otan tämän rahan AINA käteisenä. Nämä rahat laitan aina syrjään ja vien tasaisesti pankkiin. Nuolla pullorahoilla olen vuosien varrella maksanut myös oman PlayStationin, jenkkisängyn ja viime talvena astianpesukoneen vanhan hajottua. S-tuottotilille kertyvät bonukset taas tällä hetkellä kokoontuvat uutta kuivausrumpua varten, vanha kun jo on yli 30 vuotta vanha, todellinen sähkösyöppö. S-tuottotililtä on silloin tällöin joskus tullut napsittua kymppi tai kaksi, kun on tarvinnut autoa tankata rahapulassa tai käydä ruokakaupassa. Myöskin kaikki lompakkoon kertyvät hilut menevät purkkiin.

Jos sitten perehtyisi nuohin numeroihin ja katselisi paljonko on matkaa jäljellä. Jos sitten jatkossa yritän aina jossain vaiheessa kuukautta kertoilla missä vaiheessa tavoitteet menevät. Lainan summaan en ole korkoja laskenut joukkoon, tarkoitus on siis pienentää tuota jäljellä olevaa velan pääomaa. Nykyisellä tahdilla on myös tarkoitus saada muutama kuukausi pois loppupäästä. Tavoitteeseen on sisällytetty vuoden aikana tehtävät lyhennykset sekä ylimääräiset lyhennykset.

23.1.2013 tavoitteisiin matkaa:
Lainan saldo -32 682,37€ (tavoitteeseen matkaa 2 682,38€) -> 29 999,99€

Jatkuva tuottotili 4 000,28€ (tavoitteeseen matkaa 999,72€) -> 5000€
Yhteinen tavoitetili 2 500,28€ (tavoitteeseen matkaa 499,72€) -> 3000€
Yhteensä tavoitteeseen matkaa 4 181,82€

Rahasto 110€
S-tuottotili 251,05€ (tavoitteena uusi kuivausrumpu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti