sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uusi alku, uusi blogi

Säästäminen on meidän taloudessa kuulunut joka kuukautiseen periaatteeseen, edes pieni tilisiirto yhteiselle tilille. Pari vuotta sitten avasin myös oman "varatilin", josta ollaan hipihiljaa. Tämä on oma pieni projektini kerätä kokoon sinne pahan päivän varalle. Välillä on vaikeaakin ollut johtuen työtapaturmasta ja kalliista lääkärikuluista, sitä myöden lähti työpaikka. Syksyllä 2011 kärsin myöskin kohtu- ja munasarja tulehduksen, joka nieli rahaa. Siltikään en lannistunut vaan tiukalla linjalla jatkoin säästämistä.

Viime lokakuussa tarjoutui mahdollisuus ostaa viimeinen osuus vanhasta sikatilasta, jolla olen asunut jo vuodesta 2005 lähtien. 313 neliötä asuinrakennusta, n.490 neliötä ulkorakennuksia ja 0,6 ha tontti. Tarjouksesta ei voinut kieltäytyä. Hintakaan tälle osuudelle ei ollut päätä huimaava.

Vaikka rahan arvo tällä hetkellä menee takapakkia inflaation takia, en siltikään lannistu, vaan jatkan säästämistä tilillekkin. Korot ovat niin naurettavan huonot, että tekee jo aivan häjyä makuuttaa rahoja tileillä, ainakaan suomalaisissa pankeissa. Näin ollen teinkin päätöksen ottaa tavoitteekseni saada tänä vuonna jälleen kasaan vanhan 5000€ tavoitteen ja lyhentää lainaa sen lisäksi mahdollisimman paljon pois. Osan säästöistäni käytin tuvan kaupan yhteydessä menneisiin lakipalvelun kuluihin, sekä kauppahinnan maksamiseen, loppujen lopuksi velkaa oli otettava vain 33000. Yhteisen tilin tavoite tänä vuonna on saada 3000€ rikki. Myöskin S-tuottotilillä makaa "parisataa" ja joka kuukausi lisää tulee, näillä on tarkoitus sitten jossain vaiheessa investoida uusi kuivausrumpu, vanhan jo yli 30 vuotta jumpsuttaneen tilalle.

Pienistä tuloistani yritän kasvattaa omaa pientä pääomaani. Lauta kerrallaan maksaa tupaa pois. Elämänlaadusta tinkimättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti